There was an error retrieving data. Please try again later.

Simtel obține o finanțare nerambursabilă de 12 milioane de euro pentru construirea unei centrale fotovoltaice

Autor: Tiberiu Porojan
< 1 min

Simtel Team (BVB: SMTL), companie românească de inginerie și tehnologie listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București și lider național în domeniul energiei regenerabile, a anunțat printr-un comunicat obtinerea unei finantari nerambursabile, in cadrul Planului National de Redresare si Rezilienta, in cuantum de aproximativ 60,6 milioane lei (aproximativ 12 milioane de euro; valoare fara TVA) pentru construirea centralei electrice fotovoltaice de la Giurgiu.

Compania precizează ca restul finanțării necesare va fi asigurată din fonduri proprii si finantare bancara.

Centrala electrica fotovoltaica de la Giurgiu va avea o capacitate instalată planificată de 52 MWp DC (putere maxima la nivelul panourilor).

Terenul pe care va fi construita centrala este detinut de Companie, proiectul avand obtinute deja toate autorizatiile necesare pentru a demara implementarea – documentatia tehnica, Avizul Tehnic de Racordare, autorizatia de construire.

Compania estimeaza ca proiectul va fi finalizat la finalu acestui an sau cel tarziu la inceputul anului viitor.

CITESTE SI:  Euro se confruntă cu presiuni descendente înaintea alegerilor din Franța

Simtel a raportat, la nivel consolidat, o cifră de afaceri de 295,6 milioane de lei în 2023, o creștere cu 112% față de 2022 și un profit net de 27,4 milioane de lei, o apreciere cu 115% comparativ cu anul anterior.

EBITDA la nivel consolidat în 2023 a fost de 36,8 milioane de lei, o creștere cu 117% față de anul 2022 și cu 17% mai mare față de bugetul de venituri și cheltuieli asumat de companie pentru anul 2023.

Rezultatele financiare la nivel consolidat includ performanțele înregistrate de Simtel Team, Simtel Solar, entitatea din Republica Moldova în care Simtel deține întreaga participație, precum și ANT Energy și Agora Robotics, companii în cadrul cărora Simtel Team deține o participație de 51%.